Po√ętische wandeling door Laren in woord en beeld

17 juni.- Laren staat te boek als schildersdorp, maar het heeft vermoedelijk wel ongeveer evenveel schrijvers en dichters onderdak geboden. Buurdorp Blaricum doet er weinig voor onder. Dat zei Margriet De Koning Gans, samenstelster van het boek 'Poëtische wandeling door Laren en Blaricum', waarvan de schrijfster Maartje Wortel, geboren in Eemnes, maar met een Larense link, zaterdag het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen.

Het boek bevat dertig gedichten die alles met de artistieke 'enclave' Laren/Blaricum te maken hebben. Ze zijn ontstaan in de tijd dat de dichters er woonden of er op z'n minst de sfeer geproefd hebben. Henriëtte Roland Holst, Jan Greshoff, Martinus Nijhoff, maar ook Annie M.G. Schmidt komen er in voor. Haar 'Monsieur Marice' verwijst naar de gelijknamige 'kapper, pardon coiffeur.' 'Een gewone kapper maar een hele dure', om Schmidt te citeren.

De gedichten zijn omlijst met afbeeldingen van schilderijen die er qua sfeer helemaal bij passen en/of een Larense, dan wel Blaricumse link hebben. Bekende namen als Co Breman en Ferdinand Hart Nibbrig leveren op hún wijze zo een bijdrage. Het boek, uitgegeven door de stichting Laren Literair en stichting uitgeverij Noord-Holland, is onder meer te koop in de winkel van Singer.

Ga terug